Αίτημα επιχορήγησης

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. Εκτύπωση

Επιχορηγήσεις πολιτιστικών φορέων

Προγράμματα υποστήριξης της θεατρικής τέχνης
   
 

Προγράμματα υποστήριξης της τέχνης του χορούΕπιχορηγήσεις πολιτιστικών φορέων


Υποβολή αιτήματος επιχορήγησης

Για να υποβάλετε αίτημα επιχορήγησης πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η εγγραφή σας στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων. Οδηγίες για την εγγραφή  στο Μητρώο μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ.

Στη συνέχεια, από το μενού «αιτήματα επιχορήγησης» επιλέγετε «καταχώρηση» και στη συνέχεια «επιχορηγήσεις πολιτιστικών φορέων». Αναλυτικές οδηγίες για την υποβολή του αιτήματος επιχορήγησης μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ.


Προθεσμίες υποβολής
Αιτήματα επιχορήγησης πολιτιστικών φορέων μπορούν να υποβάλλονται μέσα στις ακόλουθες προθεσμίες:

- 22 Ιουλίου έως 30 Σεπτεμβρίου για δράσεις που υλοποιούνται μέσα στο 2011
- 22 Ιουλίου έως 31 Οκτωβρίου για δράσεις που θα υλοποιηθούν μέσα στο 2012

Αξιολόγηση
Τα αιτήματα θα αξιολογηθούν από τις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΠΠΟΤ με τη συνδρομή των αντίστοιχων γνωμοδοτικών επιτροπών.       

Δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα ανακοινωθούν τα ονόματα των φορέων που θα επιχορηγηθούν, οι δράσεις για τις οποίες θα λάβουν την επιχορήγηση και το ποσό αυτής.

Έλεγχος
Οι φορείς που θα επιχορηγηθούν οφείλουν εντός τριμήνου από την ολοκλήρωση της δράσης να υποβάλουν αναλυτικό απολογισμό.
Προγράμματα υποστήριξης της θεατρικής τέχνης

 

Μπορείτε να κατεβάσετε την αναλυτική περιγραφή των προγραμμάτων για το θέατρο από εδώ

 

1. Υποστήριξη παραγωγής θεατρικής παράστασης: υποβολή αιτήσεων από 6 Ιουνίου έως 10 Ιουλίου 2011

Αίτηση επιχορήγησης παράστασης: doc pdf

Αίτηση επιχορήγησης - παιδικό θέατρο: doc pdf

 

2. Υποστήριξη παραγωγής προγράμματος (3-5 παραστάσεις): υποβολή αιτήσεων από 6 Ιουνίου έως 10 Ιουλίου 2011

Αίτηση επιχορήγησης - πρόγραμμα παραστάσεων: doc  pdf

Στοιχεία παράστασης (πρέπει να συμπληρωθεί για κάθε μία από τις παραστάσεις που απαρτίζουν το πρόγραμμα)doc  pdf

 

3. Υποστήριξη της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας: υποβολή αιτήσεων από 6 Ιουνίου έως 10 Ιουλίου 2011

Κατάλογο των βραβευμένων έργων των πέντε τελευταίων διαγωνισμών του Υπουργείου (2005-2009) μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ.

Αίτηση επιχορήγησης - υποστήριξη πρώτης παράστασης: doc pdf

Αίτηση επιχορήγησης - υποστήριξη συγγραφέα: doc pdf

Αίτηση επιχορήγησης - υποστήριξη έκδοσης: doc pdf

 

4. Υποστήριξη δράσεων για το θέατρο (φεστιβάλ, ημερίδες κλπ): η προθεσμία υποβολής αιτήσεων θα ανακοινωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα

 

5. Υποστήριξη κινητικότητας καλλιτεχνών: Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στη Διεύθυνση Διευθνών Σχέσεων του ΥΠΠΟΤ, Ρεθύμνου 1 & Ηρακλείου, 4ος όροφος, τηλ. 210 82 01 785, Φαξ 210 82 01 779, Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , υπεύθυνος επικοινωνίας: κ. Γιάννης ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ

 

6. «Χώρος στην Τέχνη»: Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την ενότητα "Χώρος στην Τέχνή" στην Πύλη Πολιτιστικών Φορέων

 


 

Προγράμματα υποστήριξης της τέχνης του χορού

 

Ανακοινώθηκαν τα προγράμματα του Υπουργείου Πολιτισμου και Τουρισμού για την υποστήριξης της τέχνης του χορού.

 

Μπορείτε να κατεβάσετε το αναλυτικό έντυπο από εδώ.

 

Η προθεσμία υποβολής αιτημάτων επιχορήγησης είναι 8 με 26 Μαρτίου, σύμφωνα με τα οριζόμενα ειδικότερα στα επιμέρους προγράμματα. Μέσα σε αυτή την προθεσμία πρέπει να έχει υποβληθεί τόσο η ηλεκτρονική αίτηση επιχορήγησης όσο και ο πλήρης φάκελος της αίτησης με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Θεάτρου και Χορού (Ρεθύμνου 1 & Ηρακλείου, Αθήνα 106 82).

 

Μπορείτε να κατεβάσετε την αίτηση επιχορήγησης από εδώ και το έντυπο του οικονομικού απολογισμού από εδώ.

 

Επισημαίνεται ότι στα μέχρι σήμερα προγράμματα υποστήριξης του χορού (επιχορήγηση για έρευνα-παραγωγή παράστασης και επιχορήγηση για περιοδεία) προστίθενται τρία νέα προγράμματα για τη διάχυση της τέχνης του χορού στην περιφέρει ακαι την εξασφάλιση χώρων προβών και παραστάσεων, σε συνεργαδσία με ΔΗΠΕΘΕ, με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και με τα δύο Μέγαρα Μουσικής.

 

Συγκεκριμένα:

  • Εγκαινιάζεται το πρόγραμμα φιλοξενίας ομάδων χορού σε ΔΗΠΕΘΕ, για το σχεδιασμό και την υλοποίηση παράστασης χορού, την πραγματοποίηση ανοιχτών προβώ και τη διοργάνωση παράλληλων δράσεων με στόχο την εξοικείωση του κοινού με το σύγχρονο χορό. Οι παραστάσεις που θα παραχθούν θα περιοδεύσουν στα ΔΗΠΕΘΕ που δέχτηκαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα (Βόλου, Κέρκυρας, Κομοτηνής, Καβάλας και Ρούμελης) κι έτσι το κοινό των παραπάνω πόλεων θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μέσα στο 2012 πέντε νέες παραγωγές χορού.
  • Ξεκινά η συνεργασία του ΥΠΠΟΤ με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας για τη διάθεση του θεάτρου της Σχολής σε ομάδες χορού για την προετοιμασία και την υλοποίηση της παράστασής τους. Παράλληλος σκοπός του προγράμματος αυτού είναι η συνεργασία των ομάδων με τους φοιτητές του Τμήματος Σκηνογραφίας της ΑΣΚΤ, οι δημιουργικές καλλιτεχνικές ζυμώσεις και η εξοικείωση των φοιτητών με το χορό.
  • Δίνεται η δυνατότητα σε τέσσερις ομάδες χορού να προετοιμάσουν και να ανεβάσουν την παράστασή τους στα Μέγαρα Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

 

Στο κείμενο των προγραμμάτων για το χορό συμπεριλαμβάνονται και τα οριζόντια προγράμματα του ΥΠΠΟΤ για επιχορηγήσεις πολιτιστικών φορέων και για την ενίσχυση της κινητικότητας των καλλιτεχνών. Υπενθυμίζεται ότι όσον αφορά το πρώτο η προθεσμία για δράσεις του 2012 έχει ήδη λήξει και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μέσα στο Μάρτιο. Αιτήματα για δράσεις του 2013 θα μπορούν να υποβληθούν το φθινόπωρο. Για το πρόγραμμα κινητικότητας των καλλιτεχνών  η υποβολή προτάσεων είναι ανοιχτή όλο το χρόνο. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στη Διεύθυνση Διευθνών Σχέσεων του ΥΠΠΟΤ, Ρεθύμνου 1 & Ηρακλείου, 4ος όροφος, τηλ. 210 82 01 785, Φαξ 210 82 01 779, Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , υπεύθυνος επικοινωνίας: κ. Γιάννης Δεληγιάννης

 

Η σύνθεση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής Χορού είναι η εξής:

Μαρίζα Βινιεράτου, καθηγήτρια χορογραφίας - χορογράφος, Πρόεδρος

Σάντρα Βούλγαρη, δημοσιογράφος

Πάρης Μέξης, σκηνοθέτης - σκηνογράφος

Μάρκος Μωυσίδης, συνθέτης

Μαρία Τσουβαλά, εκπαιδευτικός του χορού

 

 

 

 

Συμβατότητα με τους παρακάτω φυλλομετρητές (browsers):