Εκπαιδευτικό σεμινάριο (training) για την ένταξη περιεχομένου στο ΑΤΗΕΝΑ και τη Europeana, Παρασκευή 10/12/2010

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. Εκτύπωση

Στο πλαίσιο των δράσεων του ΥΠΠΟΤ για την αναβάθμιση της ελληνικής συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Europeana, η Δ/νση Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του ΥΠΠΟΤ και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο διοργανώνουν τρίτο εκπαιδευτικό σεμινάριο (training) για πολιτιστικούς φορείς που επιθυμούν να εντάξουν περιεχόμενο στο ΑΤΗΕΝΑ με σκοπό την προβολή του στη Europeana.  Μέχρι σήμερα, 23 μουσεία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και 14 πολιτιστικοί φορείς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και από διαφορετικούς τομείς (μουσεία, αρχεία, μουσική βιβλιοθήκη, θέατρο κλπ) έχουν εντάξει περιεχόμενο με την υποστήριξη του ΥΠΠΟΤ και έχει ξεκινήσει η διαδικασία δημοσίευσής του από τη Europeana.

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10/12/2010, με το ακόλουθο πρόγραμμα:

 

9:30-10:00 Το ελληνικό περιεχόμενο στο ΑΤΗΕΝΑ

10:00-11:15 Εισαγωγή στο σχήμα μεταδεδομένων LIDO

Διάλειμμα

11:30-13:00 Εκπαίδευση στο εργαλείο εισαγωγής, αντιστοίχισης και διάθεσης μεταδεδομένων στο ATHENA (πρακτικό μέρος)

13:00–13:30 Συζήτηση - επόμενες ενέργειες

 

Το σεμινάριο αφορά συμμετοχή φορέων που δεν συμμετείχαν στα δύο προηγούμενα σεμινάρια και απευθύνεται ιδίως στους υπεύθυνους / τεχνικούς υπεύθυνους που θα προετοιμάσουν τα μεταδεδομένα του ψηφιακού περιεχομένου του φορέα και που θα αναλάβουν, με τη χρήση του εργαλείου, την αντιστοίχισή τους στο σχήμα LIDO, για την αυτόματη εισαγωγή και διάθεση περιεχομένου στο ΑΤΗΕΝΑ και στη Europeana. Για το πρακτικό μέρος, οι συμμετέχοντες είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους δείγμα μεταδεδομένων τους σε μορφή XML αρχείων και φορητό υπολογιστή (laptop) - κατ'ελάχιστον ένα ανά φορέα.

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο -  Ηρώων Πολυτεχνείου 9, Πολυτεχνειούπολη-Ζωγράφου, Ισόγειο Κεντρικής Βιβλιοθήκης, Αίθουσα Πολυμέσων (http://map.ntua.gr/google.htm)

 

Για να δηλώσετε συμμετοχή, παρακαλούμε συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην ηλεκτρονική φόρμα Δήλωση συμμετοχής μέχρι την Τετάρτη 8/12/2010.

 Για την αποτελεσματικότερη διεξαγωγή του σεμιναρίου, θα υπάρχει περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Πληροφορίες:

 

Κατερίνα Μουτογιάννη

Υπουργείο Πολιτισμού - Τουρισμού

Διεύθυνση Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών

e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

τηλ: 213 1322 343

 

Βασίλης Τζουβάρας

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Εργαστήριο Συστημάτων Εικόνας Βίντεο και Πολυμέσων

e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

τηλ: 210 7724 350