Προγράμματα υποστήριξης της τέχνης του χορού

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. Εκτύπωση

Ανακοινώθηκαν τα προγράμματα του Υπουργείου Πολιτισμου και Τουρισμού για την υποστήριξης της τέχνης του χορού.  

 

Μπορείτε να κατεβάσετε το αναλυτικό έντυπο από εδώ.

 

Η προθεσμία υποβολής αιτημάτων επιχορήγησης είναι 8 με 26 Μαρτίου, σύμφωνα με τα οριζόμενα ειδικότερα στα επιμέρους προγράμματα. Μέσα σε αυτή την προθεσμία πρέπει να έχει υποβληθεί τόσο η ηλεκτρονική αίτηση επιχορήγησης όσο και ο πλήρης φάκελος της αίτησης με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Θεάτρου και Χορού (Ρεθύμνου 1 & Ηρακλείου, Αθήνα 106 82).

 

Μπορείτε να κατεβάσετε την αίτηση επιχορήγησης από εδώ και το έντυπο του οικονομικού απολογισμού από εδώ.

 

Επισημαίνεται ότι στα μέχρι σήμερα προγράμματα υποστήριξης του χορού (επιχορήγηση για έρευνα-παραγωγή παράστασης και επιχορήγηση για περιοδεία) προστίθενται τρία νέα προγράμματα για τη διάχυση της τέχνης του χορού στην περιφέρει ακαι την εξασφάλιση χώρων προβών και παραστάσεων, σε συνεργαδσία με ΔΗΠΕΘΕ, με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και με τα δύο Μέγαρα Μουσικής.

 

Συγκεκριμένα:

  •  Εγκαινιάζεται το πρόγραμμα φιλοξενίας ομάδων χορού σε ΔΗΠΕΘΕ, για το σχεδιασμό και την υλοποίηση παράστασης χορού, την πραγματοποίηση ανοιχτών προβώ και τη διοργάνωση παράλληλων δράσεων με στόχο την εξοικείωση του κοινού με το σύγχρονο χορό. Οι παραστάσεις που θα παραχθούν θα περιοδεύσουν στα ΔΗΠΕΘΕ που δέχτηκαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα (Βόλου, Κέρκυρας, Κομοτηνής, Καβάλας και Ρούμελης) κι έτσι το κοινό των παραπάνω πόλεων θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μέσα στο 2012 πέντε νέες παραγωγές χορού.
  • Ξεκινά η συνεργασία του ΥΠΠΟΤ με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας για τη διάθεση του θεάτρου της Σχολής σε ομάδες χορού για την προετοιμασία και την υλοποίηση της παράστασής τους. Παράλληλος σκοπός του προγράμματος αυτού είναι η συνεργασία των ομάδων με τους φοιτητές του Τμήματος Σκηνογραφίας της ΑΣΚΤ, οι δημιουργικές καλλιτεχνικές ζυμώσεις και η εξοικείωση των φοιτητών με το χορό.
  • Δίνεται η δυνατότητα σε τέσσερις ομάδες χορού να προετοιμάσουν και να ανεβάσουν την παράστασή τους στα Μέγαρα Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

 

Στο κείμενο των προγραμμάτων για το χορό συμπεριλαμβάνονται και τα οριζόντια προγράμματα του ΥΠΠΟΤ για επιχορηγήσεις πολιτιστικών φορέων και για την ενίσχυση της κινητικότητας των καλλιτεχνών. Υπενθυμίζεται ότι όσον αφορά το πρώτο η προθεσμία για δράσεις του 2012 έχει ήδη λήξει και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μέσα στο Μάρτιο. Αιτήματα για δράσεις του 2013 θα μπορούν να υποβληθούν το φθινόπωρο. Για το πρόγραμμα κινητικότητας των καλλιτεχνών η υποβολή προτάσεων είναι ανοιχτή όλο το χρόνο. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στη Διεύθυνση Διευθνών Σχέσεων του ΥΠΠΟΤ, Ρεθύμνου 1 & Ηρακλείου, 4ος όροφος, τηλ. 210 82 01 785, Φαξ 210 82 01 779, Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , υπεύθυνος επικοινωνίας: κ. Γιάννης Δεληγιάννης

 

 

Η σύνθεση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής Χορού είναι η εξής:

Μαρίζα Βινιεράτου, καθηγήτρια χορογραφίας - χορογράφος, Πρόεδρος

Σάντρα Βούλγαρη, δημοσιογράφος

Πάρης Μέξης, σκηνοθέτης - σκηνογράφος

Μάρκος Μωυσίδης, συνθέτης

Μαρία Τσουβαλά, εκπαιδευτικός του χορού