Δημιουργική Ευρώπη 2017-2020

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. ΕκτύπωσηE-mail

Τα Γραφεία Δημιουργική Ευρώπη έχουν συσταθεί στα κράτη μέλη και τις άλλες χώρες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη 2014-2020 και έχουν τις εξής αρμοδιότητες:

  • να προωθούν το Πρόγραμμα σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο,
  • να διευκολύνουν την πρόσβαση στο Πρόγραμμα και να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού επαγγελματιών και φορέων του πολιτιστικού και δημιουργικού τομέα, μέσω μιας αποτελεσματικής διάχυσης των πληροφοριών καθώς και ανάπτυξης κατάλληλων πρωτοβουλιών της μεταξύ τους δικτύωσης,
  • να εξασφαλίζουν ουσιαστική σύνδεση με τα διάφορα όργανα που στηρίζουν τον πολιτιστικό τομέα στα κράτη μέλη, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη συμπληρωματικότητα μεταξύ των δράσεων του Προγράμματος και των εθνικών μέτρων στήριξης,
  • να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με άλλα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι ανοικτά σε πολιτιστικά σχέδια (project).

Tο Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη Ελλάδας συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας και υπάγεται στη Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης/Τμήμα Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο ρόλος του είναι να προωθεί το Πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη 2014-2020 - υποπρόγραμμα Πολιτισμός και να συμβουλεύει τους φορείς που επιθυμούν να κάνουν αίτηση για επιδότηση.

 

Αυτό πραγματοποιείται με:

  • την παροχή απευθείας βοήθειας σε όσους κάνουν αίτηση για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη 2014-2020, μέσω συναντήσεων στα γραφεία του, μέσω e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , καθώς και τηλεφωνικά και
  • τη διοργάνωση ημερίδων, σεμιναρίων και εκδηλώσεων δικτύωσης κατά τη διάρκεια του χρόνου, αλλά και τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις άλλων φορέων, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο τους επαγγελματίες του πολιτιστικού και δημιουργικού τομέα να ενημερωθούν πώς θα εργαστούν σε διακρατικό επίπεδο σε ολόκληρη την Ευρώπη και με τον τρόπο αυτό να αναπτύξουν σχέσεις και συνεργασίες.

Το Πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη αποτελείται από 2 υπο-προγράμματα, το Πολιτισμός για τον αμιγώς πολιτιστικό και δημιουργικό τομέα και το MEDIA για τα οπτικοακουστικά μέσα.

Ο φορέα προώθησης του υποπρογράμματος MEDIA είναι το MEDIA Desk Hellas, το οποίο υπάγεται στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

 

Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη Ελλάδας

Για το υπο-πρόγραμμα «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ»

Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης Τμήμα Ευρωπαϊκής Ένωσης Νικηταρά 1 & Μπενάκη, 106 78 Αθήνα Τηλ.: 210 3313848, 210 3230894

http://creative-europe.culture.gr

E-mail: ced . greece @culture .gr

Facebook: Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη Ελλάδας

 

Για το Υπο-πρόγραμμα «MEDIA»

Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

http://www.gfc.gr

 

κ. Άννα Κασιμάτη, υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χατζοπούλου 9, Ψυχικό, 115 24 Αθήνα Τηλ.: 2103678512

 

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Facebook: Creative Europe Media Desk Greece

creative_europe