Πύλη Πολιτιστικών Φορέων

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. Εκτύπωση

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠ.ΠΟ.Α.), επιθυμώντας να δομήσει σχέσεις επικοινωνίας, συνεργασίας και αλληλεπίδρασης με όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται στον χώρο του Σύγχρονου Πολιτισμού, στην Ελλάδα, σας καλωσορίζει στην Πύλη Πολιτιστικών Φορέων. Με στρατηγικό σκοπό την ενίσχυση, ανάδειξη και προβολή της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας, το ΥΠ.ΠΟ.Α. φιλοδοξεί ο ιστότοπος αυτός να συμβάλει στη χαρτογράφηση της πολιτιστικής δραστηριότητας και στη δικτύωση των πολιτιστικών οργανισμών, με την ενεργή συμμετοχή και τη συνεργασία όλων.

Στην Πύλη Πολιτιστικών Φορέων, θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για την εγγραφή σας στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων και την υποβολή προτάσεων επιχορηγήσεων, νέα για εκδηλώσεις πολιτιστικών φορέων, ανακοινώσεις για προσκλήσεις επιχορηγήσεων, πληροφορίες για ευρωπαϊκά προγράμματα και πολλά άλλα. Επίσης, με την εγγραφή σας στο ενημερωτικό δελτίο (newsletter) θα μπορείτε να λαμβάνετε ενημερώσεις για προσκλήσεις επιχορηγήσεων, εκδηλώσεις/δράσεις του Υπουργείου κ.α.

Το Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων αναπτύσσεται με ίδια μέσα και εξελίσσεται διαρκώς στοχεύοντας στη συμμετοχή όλων των πολιτιστικών οργανισμών στις διαδικασίες επιχορήγησης με διαφανείς και δίκαιες διαδικασίες. Με την ολοκλήρωση της εγγραφής τους στο Μητρώο, οι φορείς μπορούν να υποβάλουν πρόταση επιχορήγησης για επικείμενη δράση τους, εντός των οριζόμενων προθεσμιών και μέσω προσκλήσεων που ανακοινώνει το Υπουργείο σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Φιλοδοξούμε η λειτουργία του Μητρώου Πολιτιστικών Φορέων να συμβάλει, τόσο στη βελτιστοποίηση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και στην τυποποίηση των διαδικασιών όσο και στην οικονομική στήριξη εκείνων των πολιτιστικών προγραμμάτων και δράσεων που θα ενισχύσουν την τοπική και περιφερειακή πολιτιστική ανάπτυξη.

 

Αρμόδια Υπηρεσία για τον Συντονισμό:

Γενική Διεύθυνση Σύγχρονου Πολιτισμού

Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης: Μάριος Κωστάκης

 

Αρμόδια Υπηρεσία για τη διαχείριση της Πύλης Πολιτιστικών Φορέων:

Δ/νση Πολιτιστικών Δράσεων και Εποπτείας

Προϊσταμένη Διεύθυνσης: Αναστασία Γκάτζιου

( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , τηλ. 2108201956, 2108201962)

 

Ανάπτυξη/Υποστήριξη Πύλης Πολιτιστικών Φορέων:

Τμήμα Πληροφοριακών Συστημάτων / Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Προϊσταμένη Τμήματος: Αικατερίνη Χαμπούρη- Ιωαννίδου

Αρμόδιοι υπάλληλοι: Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, Μαρία Κοτλίδα, Θοδωρής Τσενόγλου