Πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη 2021-2027

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. ΕκτύπωσηE-mail

FB_Banner_1640x859px_COLLAB

Τα Γραφεία Δημιουργική Ευρώπη έχουν συσταθεί σε όλες τις χώρες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη 2021-2027 και έχουν τις εξής αρμοδιότητες:

  • να προωθούν το Πρόγραμμα σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο,
  • να διευκολύνουν την πρόσβαση στο Πρόγραμμα και να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό επαγγελματιών και φορέων του πολιτιστικού και δημιουργικού τομέα, μέσω μιας αποτελεσματικής διάχυσης της πληροφορίας, καθώς και ανάπτυξης κατάλληλων πρωτοβουλιών για δικτύωση σε διεθνές επίπεδο,
  • να εξασφαλίζουν μία ουσιαστική σύνδεση με τα διάφορα όργανα που στηρίζουν τον πολιτιστικό τομέα στα κράτη μέλη, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη συμπληρωματικότητα μεταξύ των δράσεων του Προγράμματος και των εθνικών μέτρων στήριξης,
  • να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με άλλα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι ανοικτά σε πολιτιστικά σχέδια (projects).

Το Πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη αποτελείται από δύο υποπρογράμματα, το «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» για τον αμιγώς πολιτιστικό και δημιουργικό τομέα και το MEDIA για τα οπτικοακουστικά μέσα.

Το Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη Ελλάδας συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το υποπρόγραμμα Πολιτισμός 

Το Γραφείο που προωθεί το υποπρόγραμμα Πολιτισμός υπάγεται στο Τμήμα Ευρωπαϊκής Ένωσης/Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης του ΥΠΠΟΑ.

Ο βασικός του ρόλος είναι να προωθεί το Πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη 2021-2027/ υποπρόγραμμα Πολιτισμός και να συμβουλεύει τους φορείς που επιθυμούν να κάνουν αίτηση για επιδότηση.

Αυτό πραγματοποιείται με:

  • την παροχή απευθείας βοήθειας σε όσους κάνουν αίτηση για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη, μέσω συναντήσεων στα γραφεία του, μέσω e-mail στο ced.greece@culture.gr, καθώς και τηλεφωνικά και
  • τη διοργάνωση ημερίδων, σεμιναρίων και εκδηλώσεων δικτύωσης κατά τη διάρκεια του χρόνου, αλλά και τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις άλλων φορέων, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο τους επαγγελματίες του πολιτιστικού και δημιουργικού τομέα να ενημερωθούν πώς θα εργαστούν σε διακρατικό επίπεδο σε ολόκληρη την Ευρώπη και με τον τρόπο αυτό να αναπτύξουν σχέσεις και συνεργασίες.

Το υποπρόγραμμα MEDIA 

Ο φορέας προώθησης του υποπρογράμματος MEDIA είναι το MEDIA Desk Hellas, το οποίο υπάγεται στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 

Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη Ελλάδας

1. Για το υπο-πρόγραμμα «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ»

Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης, Τμήμα Ευρωπαϊκής Ένωσης, Νικηταρά 1 & Μπενάκη, 106 78 Αθήνα Τηλ.: 210 3313848, 210 3230894, 210 3810348

 http://creative-europe.culture.gr

Υπεύθυνη Γραφείου: Ειρήνη Κομνηνού, Προϊσταμένη του Τμήματος Ευρωπαϊκής Ένωσης

E-mail:  ced.greece@culture .gr

Facebook: Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη Ελλάδας

 

2. Για το Υπο-πρόγραμμα “MEDIA

Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

http://www.gfc.gr

Υπεύθυνη Γραφείου: Άννα Κασιμάτη, αρμόδια για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, Χατζοπούλου 9, Ψυχικό, 115 24, Αθήνα, Τηλ.: 2103678512

E-mail:   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Facebook: Creative Europe Media Desk Greece