Εργαστήρια Βυζαντινής και Λαϊκής Μουσικής στις 27,28 και 29/06/2019 στη Σύρο

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. ΕκτύπωσηE-mail

Στη Σύρο, την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, με πρωτοβουλία του συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου,τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και τη συμβολή πολλών φίλων, χορηγών αλλά και της τοπικής εκκλησίας, ιδρύθηκε το 2017, η μουσική σχολή «Εν Χορδαίς & Οργάνοις» (Η Μεγάλη του Μάρκου Σχολή) με στόχο τόσο τη διάσωση και διάδοση, της λαϊκής και ρεμπέτικης μουσικής μέσω της διδασκαλίας των λαϊκών μουσικών οργάνων, όσο και την εκμάθηση της βυζαντινής μουσικής.Το μη κερδοσκοπικό σωματείο διοργανώνει στο νησί καλοκαιρινά εργαστήρια Λαϊκής και Βυζαντινής μουσικής με θέμα: "Το Ρεμπέτικο και η Βυζαντινή μουσική στη Χώρα του Μάρκου", από την Πέμπτη 27 έως και το Σάββατο 29 Ιουνίου 2019.

Τα εργαστήρια χωρίζονται σε έξι διαφορετικές κατηγορίες: Μπουζούκι, Οργανογνωσία, Κιθάρα, Ακορντεόν, Πιάνο και Βυζαντινή μουσική. Απευθύνονται σε όλους, ανεξαρτήτου ηλικίας και μουσικού επιπέδου. Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν σε ζητήματα τεχνικής, αυτοσχεδιασμού και δημιουργίας μουσικών συνόλων, ενώ παράλληλα θα αποκτήσουν γνώσεις αναφορικά με την τεχνοτροπία του οργάνου τους καθώς και με το ρόλο του στην ορχήστρα. Στόχος είναι να δοθούν τα κατάλληλα ερεθίσματα για την περεταίρω προσωπική ενασχόληση του κάθε συμμετέχοντα, με το όργανο που έχει επιλέξει.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως και την Παρασκευή 31 Μαΐου 2019, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Περισσότερες πληροφορίες http://enhordais-organois.com/ergastiria/ (E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , τηλέφωνο:2281076516, διεύθυνση: Χίου & Πάρου ,Τ.Κ. 84 100 Ερμούπολη, Σύρος)

Οι χώροι διεξαγωγής των εργαστηρίων παραχωρούνται με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου.

 

 

To σωματείο εν Χορδαίς και Οργάνοις είναι εγγεγραμένο στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με αριθμό μητρώου 3931.

* Η αφίσα αναρτάται με τη σύμφωνη γνώμη του Σωματείου.