Εγγραφή στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. Εκτύπωση

Στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού, μπορούν να εγγραφούν όλοι οι μη κερδοσκοπικοί φορείς που διαθέτουν εκ του καταστατικού τους, πολιτιστική δραστηριότητα. Η εγγραφή στο Μητρώο δεν συνεπάγεται την επιχορήγηση του φορέα, αποτελεί, όμως, απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή αιτήματος επιχορήγησης.

Προκειμένου να εγγραφείτε στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων, πρέπει να:

1. Διαβάσετε προσεκτικά, τις οδηγίες εγγραφής που μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ.

2.
 Δημιουργήσετε λογαριασμό χρήστη του ιστοτόπου (http://drasis.culture.gr/index.php/component/user/register#content)

3. Συμπληρώσετε τα πεδία της ταυτότητας του φορέα

4. Υποβάλετε την ταυτότητα για έλεγχο, εφόσον ελέγξετε το σύνολο των στοιχείων που καταχωρίσατε

5. Αποστείλετε την υπεύθυνη δήλωση του νομίμου εκπροσώπου του φορέα:

 

α) είτε με βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής του, ταχυδρομικώς, στη διεύθυνση Μπουμπουλίνας 20-22, Τ.Κ. 10682, Αθήνα (Για τη Διεύθυνση Πολιτιστικών Δράσεων και Εποπτείας). Στην περίπτωση αυτή επισημαίνεται ότι δε γίνεται δεκτή η υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης μόνο με e-mail

 

β) είτε να προχωρήσετε στην έκδοσή της ψηφιακά, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.gov.gr/ και να την αποστείλετε με e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

6.Επιπροσθέτως, για την ολοκλήρωση της εγγραφής του φορέα στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων, θα σας ζητηθούν από την Υπηρεσία, πιστοποιητικό περί μη τροποποίησης του καταστατικού σας, το σύνολο των τροποποιήσεων αυτού με θεώρηση και πρακτικό σύστασης Διοικητικού Συμβουλίου (εφόσον διαθέτει ο φορέας). Σε κάθε περίπτωση, παρακαλείστε να αποστέλλετε άμεσα την υπεύθυνη δήλωση ώστε να ξεκινάει ο σχετικός έλεγχος για την ορθότητα των υπόλοιπων καταχωρηθέντων στοιχείων.Συμβατότητα με τους παρακάτω φυλλομετρητές (browsers):